07. februar 2006

Skrivnostno mesto X

Včerajšnji kolaž je prinesel neverjetno veliko odzivov. Nekaj kartic je bilo lahko prepoznati, nekaj pa jih je bilo bolj težkih. Ampak me je hudo zabavalo, ko sem brala vaše odgovore. Najprej je Samuelion pogruntal najbolj očitne (Bled, Giza in Istanbul), Retailtherapist pa svoj domači Dunaj. Oba sta imela težave z nočnim pogledom na veliko mesto ob vodi - imenujmo ga skrivnostno mesto X - tako kot tudi ostali za njima. Ne, ni New York in ni Hong Kong. Tomažu je potem uspelo prepoznat še Golden Gate, mimo pa je udaril pri cerkvi v Dalamciji, Italiji in klifih na Irskem ali v Angliji.Se mu je pa tudi zazdelo, da je skrivnostno mesto X Boston! Bravo! Bravo tudi tebi, Lilit, da si opazila kuščarja iz Barcelone, ki se je skrival čisto spodaj! Mr. Crni je bil prepričan, da vidi Rio….žal, tudi Rio ni! Za konec pa se je izkazal še Mitja, ko je prepoznal Kanarske otoke in Notre Dame. Anolopka pa je pogumno sodelovala, ampak je bila žal malo prepočasna pri Barceloni. Bravo vsem!

Zdaj pa vam dolgujem še seznam vseh lokacij, tudi tistega, ki ga niste prepoznali (*)! Torej: od leve proti desni, začenjam levo zgoraj:

-Istanbul (Turčija), Hagia Sophia/Ayasofya

*-Berkeley (Kalifornija, ZDA), UC Berkeley Campanile

-Santa Cruz de Tenerife, (Kanarski otoki,Španija), Playa de Las Teresitas

-Boston (Massachusetts, ZDA), skyline

-Pariz (Francija), Notre Dame

-Barcelona (Katalonija, Španija), Parc Gűell

-San Francisco (Kalifornija, ZDA), Golden Gate Bridge

-Dunaj (Avstrija), Friedrichstrasse 12/Secession

-Bled, (Slovenija), Blejski otok

-Giza (Egipt), piramideVem, vem….Boston ni bil fer! Lahko bi bilo katerokoli veliko mesto ob vodi! Malo zavajajoč je bil tudi Berkeley, kar zvonik grozno spominja na Dalmacijo ali Italijo. Pa Tenerife, ker tisti košček plaže tudi ni ne vem kako prepoznaven. Zato sta današnja zmagovalca Lilit, ki je opazila precej skritega in nerazpoznavnega Gaudijevega kuščarja in Mitja, ki je zadel Kanarske otoke! Vsem ostalim pa se zahvaljujem za trud in bolj ali manj uspešne odgovore!

Za konec pa še poročilo o magnetkih: vsi najdeni in nalepljeni nazaj na hladilnik, kjer še naprej pogumno držijo našo zbirko kartic!

3 komentarji:

samuelion pravi ...

madonca... boston =)

Lilit pravi ...

Yay! :)
Super igrica.
Ko ti naslednjic fanta spet pomeceta dol kartice, lahko ponovis ;)

tomaz pravi ...

rešitve! :-) jupej