09. maj 2006

Tajska

No, pa smo spet doma. Zažgani od sonca, spočiti in utrujeni obenem. Prvih deset dni smo uživali kar se da. Za bazo smo si izbrali Karon beach na Phuketu, vendar smo tja hodili samo spat. Vsak dan smo se s hitrimi gliserji odpravili na en ali drug mali otoček, posejan po Andamanskemu morju. Bele plaže, žgoče sonce, kristalno čisto morje polno tropskih ribic in –pozor!- zelo malo turistov. Glavne sezone je že konec in kmalu se bo začelo monsunsko obdobje, mi pa smo ujeli ravno vmesno, krasno vreme. Kaj naj rečem drugega kot božansko! Za konec pa smo si prihranili Mesto angelov….Bangkok. Kaotično mesto nasprotij, vroče, vlažno, umazano in obenem čisto, moderno in povsem zaostalo. Povsem nas je izčrpalo! Naša rešiteljica je bila reka Chao Phraya, kamor nas je zanesla pot vsakič, ko nas noge niso več mogle nositi. Množica ladijic, ki prevažajo potnike po reki in čez njo nam je služila za kratek počitek, obenem pa nas je hladil hladen vetrič ki tam pihlja. Kljub temu, da ogledovanje turističnih znamenitosti in neskončna hoja po mestih ni najbolj lahka, če imaš dva majhna otroka, smo uspeli videti veliko. S in A sta bila neverjetna…kljub občasnem pritoževanju in joku sta pogumno nadaljevala naše raziskovanje. Včasih so se jima od utrujenosti oči kar zapirale, pa sta po kratkem počitku vseeno hodila naprej. Najhuje je bilo v China town-u, kjer smo se v labirintu ozkih uličic in uličnih prodajalcev le s težavo prebijali skozi. Pa so zadevo rešile rame mame in očeta. Hop gor, in že sta veselo opazovala množice s svoje vzvišene in udobne, predvsem pa nič utrujajoče pozicije. So bile pa zato moje noge dvakrat bolj utrujene. Po treh dneh smo bili tako kar veseli, da gremo domov. Smog in vročina sta nas do konca izčrpala in z občutkom olajšanja smo se “sesedli” v Thai airways, ki nas je popeljal nazaj na Japonsko.

Več o vseh naših doživetjih pa v naslednjih dneh. Ker smo prileteli šele včeraj zvečer namreč še nisem imela časa, da bi prenesla slike iz kamere na računalnik, zato boste morali na to malo počakati. Danes me čakajo gore umazanih oblek, iz katerih se še vedno stresa bel pesek iz peščenih plaž otočkov Khai, Maya, Raya, Phi Phi in tako dalje. Ahhhh.....

4 komentarji:

samuelion pravi ...

kdaj je najboljše it na Tajsko? malo me zanima kateri mesec je idealen, ker popolne vročine nihče nima rad =)

ka-ma pravi ...

Med novembrom in marcem. Sicer je vroce tako ali tako vedno, samo takrat ni vlazno. Je pa to tudi glavna sezona, zato so cene precej visoke. Enkrat sredi aprila je pa glavne sezone konec, in ce gres takrat so cene skoraj za polovico manjse, vreme je pa se zmeraj v redu. Maja se zacne monsun in postane zelo vlazno.Mi smo imeli sreco, da smo imeli samo en dan eno ploho, drugace pa sonce in ne prevec vlazno....razen v Bangkoku. Tam je bilo peklensko.

Damjana pravi ...

Kaj pa september?

ka-ma pravi ...

September je naceloma v redu, razen ce je mocen t.i. JZ monsun od julija do oktobra. Takrat zna precej dezevati. Je pa izven glavne sezone in zato ceneje in ni prevec gnece.