26. julij 2006

Grrrrrr


Prejšnji petek sem pri japonskem Amazonu naročila nekaj novih knjig in se grozno veselila, da bodo v nekaj dneh pri meni. Čas bi že bil, da spet preberem kakšno dobro knjigo. Pri meni to sicer izgleda tako, da preberem tri stavke, potem pa moram knjigo odložit, ker je eden od fantov lačen. Potem ko spet preberem tri stavke, mora drugi na stranišče. Potem je treba skuhat kosilo ali pa obesit perilo. Pa pobrisat poplavo v kopalnici, kjer packata z vodo.In tako cel dan. Zvečer sem pa ponavadi čisto preveč utrujena, da bi brala. Po kakšne pol ure televizije se mi zaprejo oči. Sploh zdajle, ko sta oba fanta doma – S ima počitnice – in me njuna energija povsem izčrpa. Ko bo konec počitnic, bo bolje. Enega je veliko lažje zaposlit, kot pa dva.

Kje sem ostala…aja pri mojih težko pričakovanih knijgah. Včeraj zjutraj, ko je bil mož še doma, sem s kolesom zašibala v trgovino. Ravno, ko sem se pripeljala domov, pa zagledam poštarski kombi. Juhu, moje knjige so tu!! Plačam, podpišem in znosim vse vrečke in paket v hišo. Najprej zložim vse stvari v hladilnik, potem pa se v miru vsedem za mizo in odprem paket. Kaj zlomka pa je to? Namest mojih lepih, novih knjig zagledam ogabne porno hentai manga stripe, jasno v japonščini. Grrrrr! Kar stemnilo se mi je pred očmi.

Potem sem porabila več kot pol ure, da sem “navigirala” po japonskih straneh Amazona do njihovega customer service. Nobene telefonske številke, kamor bi lahko poklicala. Nič! Končno se mi je posrečilo najti formular za pritožbe po mailu. OK, to izpolnim…upam samo, da bo tam na drugi strani kdo, ki bo znal prebrat po angleško. Z japonščino se ne mislim matrat, sem preveč besna. Pošljem.

Danes zjutraj dobim mail…. tako prijazen in uslužen, da se je kar med cedil od njega. Da se opravičujejo, pa da ne smem zamerit, da se klanjajo ponižno in da mi bodo takoj poslali nove knjige, tiste (trapaste) mange pa da naj jim , lepo prosijo in se ponižno klanjajo, vrnem na njihove stroške. Tukaj je telefonska številka, pa pokličite prosim našega kurirja, ki bo prišel paket iskat. Ha!! Tako je prav! Moram priznat, da se mi je dobro zdelo, čeprav sem še zmeraj jezna, ker bi lahko že včeraj začela brat, pa zaradi njihove napake nisem mogla.

Zdaj sem se odločila, da jim bom “velikodušno” odpustila. Ravnokar sem namreč odkrila en CD, ki ga že dolgo časa iščem in ga hočem obvezno imet! Upam, da ko ga bom naročila, ne bo spet kaj narobe.

Ni komentarjev: