28. maj 2007

Malce prepozno..Tole je danes prinesel poštar….televizijske sporede za mesec februar. Halo??!!??? Res je, da konec januarja od našega kabelskega operaterja nismo dobili mesečne pošiljke, ampak se takrat nisem ne vem kako sekirala, ker sporede le redko pogledam. Danes pa tole! Zanima me, kam jih je poštar založil, da jih je šele zdaj našel! Ampak imam pa vseeno dober občutek, ker vem, da bodo konec koncev vse pošiljke prispele na cilj, če ne naslednji dan pa čez kak mesec ali pa dva. Bravo japonska pošta! Marljivost pa taka! Tele sporede bi pa najraje dala pošti nazaj, pa naj jih oni gledajo, če hočejo. Samo nekaj problemov bodo imeli, ko bodo iskali kakšno oddajo, ki smo jo ostali videli že februarja!


p.s. Na spodnjem listu vidite napisano 平成19年1月 kar pomeni Heisei 19 nen ali devetnajsto leto obdobja Heisei oz. vladanja sedanjega cesarja, 1 (ichi) gatsu (Januar) Tako tukaj pišemo datume.


3 komentarji:

Anonimni pravi ...

Joj kako zakomplicirano pisete datume!
Ker tudi sama zivim na tujem -Skandinavija, sem potrebovala kar nekaj casa, da sem se navadila na tukajsnji zapis datumov. Prvo zapisemo letnico, potem mesec in na koncu dan. Danasnji datum je torej tak: 070528
ka-ma, sem pred casom odkrila tvoj blog in ga z veseljem prebrala. V primerjavo z zivljenjem na Japonskem je moje tukaj na severu veliko manj komplicirano :)) Priznam, da bolj malo poznam J, zato je se bolj zanimivo brat komentarje iz "prve roke".
Lep pozdrav! S.

ka-ma pravi ...

Pozdravljena S, dobrodosla!

Ja datumi so hecni, ampak ko se enkrat navadis kar gre. So pa na primer druge stvari, ki se jih ne morem navadit, kot je pisanje priimka pred imenom ali pa pisanje stevilke sedem brez crtice pocez...nikoli ne vem, ali so napisali ena ali sedem!

Oglasi se se kaj, bom zelo vesela tvojih komentarjev!LP v Skandinavijo!

Anonimni pravi ...

Hvala za dobrodoslico!
Seveda se bom se kaj oglasila. Ze zato, ker sva si podobni v vsaj dveh stvareh: zivljenje na tujem.. s "tujim" partnerjem.. in moj mali je rojen takrat kot vajin A.

Zato lep pozdrav tebi in tvojim! S.