17. julij 2007

Danes na kratko....

....ker nimam nič časa:

Potres čutili in preživeli včeraj ob 10h dopoldne. Rahlo panicirali zaradi jedrske elektrarne. Šli na Namiki Matsuri ob 12h (več o tem jutri). Ponoči čutili še dva precej močna sunka in imeli zelo čudno noč nasploh (S-ja je nosila luna, A se je zbujal zaradi močnega kašlja, jaz pa ob vsakem šumu). Zelo malo spali in se zbudili nečloveško zgodaj. Imeli polno zaposlen dan, ki se še ni končal, urejevali papirje in dokumente v zvezi z našo veliko novico: konec avgusta pridemo za en mesec v Ljubljano, potem pa naprej čez veliko lužo za eno leto. Ja, gremo v ZDA! Zelo dobrodošla sprememba po skoraj osmih letih tukaj! Juhu!!!

Več o vsem tem jutri.

7 komentarjev:

DeeDee pravi ...

A veš, da sem se nate spomnila, ko sem gledala po TV report iz Japonske o potresu, še posebej potem, ko so rekli, da so ga precej čutili tudi v Tokiu... Ni luštno ane?
Hej, ampak če si preživela tajfun (sicer je bil prešvoh?:) ), če gojiš tiste ogromne hrošče, ti pa potres res ne more priti do živega :)
Čestitke za prihajajočo selitev čez lužo :) Čeprav ste verjetno bolj veseli enomesečnih počitnic "doma"?

Nadezhda pravi ...

Morda že veste, kam v ZDA boste šli? Najbrž bo to zate kar dobrodošla sprememba, ker boš v ZDA med "ta suhimi" in ker so ljudje drugačni kot Japonci.
Kaj pa fanta, jima bo hudo po Japonski?

Freycha pravi ...

Joj, jaz sem tudi nate takoj pomislila, ko sem poslušala o potresih. Kaj dosti mi sicer ni uspelo zaslediti, ker mi tudi še ni uspelo gledati poročil odkar imamo Dito, a vseeno sem danes mogla skočiti pogledati, če ste ok. Za ZDA pa veseli tudi mene. Tale Japonska me ni ravno prepričala, čeprav po pravici povedano tudi ZDA ne maram. Je pa vsaj bližje naši kulturi.....

Anonimni pravi ...

Selitev s čim manj zapleti, dobro si odpočji med "klošarjenjem" doma in dober štart v USA. Pa shrani kake e-maile od mamic otrok s katerimi sta si A in S blizu - ko bosta kdaj koga pogrešala en tak e-mail zelo potolaži - tako kadar pošiljaš oz ko kaj dobiš.... Še malo, saj vem da že odštevaš dneve! :)) Lp A

LunAya pravi ...

Jaz ne sledim medijem, ker nimam časa, niti prilike. Ampak upam, da je vse ok.

In se veselim z vami za velik korak! Uživajte.. :)

ka-ma pravi ...

Hvala vsem za dobre zelje! Bom kmalu kaj vec napisala o vsem tem, samo da se stvari do konca izkristalizirajo!

DeeDee: ja komaj cakam, da pridemo "domov"!!

Nadezhda: ja, fanta bi najraje ostala tukaj, ker je to njun dom, tukaj so njuni prijatelji in zivljenje tukaj jima je vsec. Ampak mislim da se bosta hitro privadila na spremembo.

Freycha: bomo videli, kako bo v ZDA, ampak gotovo bo boljse, kot tukaj, vsaj kar se "blending in" tice.

Anonimni in Lunaya: Hvala!

ambala pravi ...

Super novica, predvidevam. Želim vam čimbolj nenaporno selitev.

Kaj pa moj iPod?!