24. avgust 2006

Riževa polja tri tedne kasneje

























Zadnjič je bilo še zeleno, danes pa je že skoraj zrelo.

10 komentarjev:

napo pravi ...

lepo raste in kaj kmalu bo goden za rižoto ... ali pač za kakšen suši?

Hirkani pravi ...

Lepo je videt takole riž. Nekateri ne vedo, da je žitarica :)

ka-ma pravi ...

napo: tale bo kar za susi in navaden (v rice-cooker-ju)kuhan riz...sem enkrat poskusila naredit rizoto iz njega, pa je bila bolj polomija.

hirkani: Ja, prav lepo ga je gledat. Letos sem zamudila zgodnje faze, hotela sem ga slikat ob sajenju in potem se kaksne dvakrat vmes pred zorenjem, pa se ni izslo. Pa drugo leto.

PIPI pravi ...

A to se samo osmuka in je pripravljen za kuho? Rjavi riž pač, za belega ga je treba olupiti.

ka-ma pravi ...

pipi: ne vem cisto dobro, kako je s smukanjem...ampak mislim, da je treba tole zunanjo lupinico dat stran, potem je pa noter se ena. Tisto je potem neoluscen riz, belega je treba potem pa se do konca olupit in "polirat". Ne vem, no...

Gaby pravi ...

Joj kako lepo!!

trik pravi ...

jesbom pa decembra zacel sugar kejn slikat f tropih pobo pa je treba sam se enga najt da bambus alpa kej popa bo lah triptih!!!

Tine pravi ...

Čing šu uang jong čon san, jaz riž rad 'mam. :)

ka-ma pravi ...

Trik: bambusa imamo tukaj se prevec, takega ta ornk, ogtomna drevesa,
debela, da ne mores verjet.

Tine: fin pregovor, ga se nisem slisala...a si ga sam spesnil?

Tine pravi ...

Ne, ne.. To je star Šanščuanski rek. ;)